Palvelumme kootusti

Tällä sivulla kerrotaan Aivovammaliiton ja yhteistyökumppaneiden tarjoamista palveluista. Palvelut on tarkoitettu sekä aivovammautuneille henkilöille että heidän läheisilleen. Paikallisten aivovammayhdistysten palveluista puolestaan saat tietoa verkkosivuilta osoitteesta aivovammayhdistykset.fi. (linkki avautuu sivustolle Aivovammayhdistykset).

Voit tulostaa koosteen palveluista https://aivovammaliitto.fi/wp-content/uploads/2024/02/Palvelukooste.pdf (pdf)

Sisällysluettelo

Kurssit (linkki tiedoston kohtaan kurssit)
Vertaistuki (linkki tiedoston kohtaan vertaistuki)
Tuetut lomat (linkki tiedoston kohtaan tuetut lomat)
Aivoitus-lehti (linkki tiedoston kohtaan Aivoitus- lehti)
Aivovammakortti ja esitteet (linkki tiedoston kohtaan Aivovammakortti; linkki tiedoston kohtaan esitteet)
Jäsenasiat (linkki tiedoston kohtaan jäsenasiat)
Somekanavat (linkki tiedoston kohtaan somekanavat)
Sosiaaliturvaopas (linkki tiedoston kohtaan Sosiaaliturvaopas)
Neuroneuvonta (linkki tiedoston kohtaan Neuroneuvonta)
Kynnys ry:n vammaispalvelulakineuvonta (linkki tiedoston kohtaan Kynnys ry:n vammaispalvelulakineuvonta)

Vertaistukea ja tietoa

Kurssit

Aivovammaliiton kautta sinun on mahdollista hakea STEA:n rahoittamille kursseille tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella sopeutumisvalmennuskursseille. Kysy lisää kuntoutussuunnittelija otto.laitinen@aivovammaliitto.fi (linkki avautuu Otto Laitisen sähköpostiin) tai p. 050 373 9076.
Lisätietoa myös verkkosivuilla aivovammaliitto.fi/Tukea/Kurssitoiminta. (linkki avautuu sisäisille sivuille Kurssitoiminta).

Vertaistuki

Aivovammaliitto tarjoaa vertaistukea sekä kasvotusten että verkon ja puhelimen välityksellä. Kysy lisää vertaistuesta suunnittelija lotta-kaisa.mustonen@aivovammaliitto.fi (linkki avautuu Lotta-Kaisa Mustosen sähköpostiin) tai puhelin 050 306 4181. Lisätietoa verkkosivuilla aivovammaliitto.fi/Tukea/Vertaistuki. (linkki avautuu sisäisille sivuille Vertaistuki). Alla on lueteltu Aivovammaliiton tarjoaman vertaistuen muodot.

 • Chat (linkki avautuu sisäisille sivuille Vertaistuki-chat).
 • Vertaistukipuhelin (linkki avautuu sisäisille sivuille Vertaistukipuhelin).
 • Verkkovertaisryhmät (linkki avautuu sisäisille sivuille Verkkovertaisryhmät Teamsissa).
 • Vertaistuelliset tapahtumat (linkki avautuu sisäisille sivuille Vertaistuelliset tpahtumat) vammautuneille, nuorille sekä läheisille
 • Henkilökohtainen tuki (chat ja puhelut) Toivo-sovelluksen kautta.
  Lataa sovellus kännykkääsi älypuhelimen sovelluskaupasta.

Tuetut lomat

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) tarjoaa aivovamman saaneille henkilöille ja heidän perheilleen mahdollisuuden tuettuun ryhmälomaan kesällä. Voit hakea lomaa, jos asut Suomessa vakituisesti, eikä sinulla ole muuten mahdollisuutta lomailuun.  Lue lisää aivovammaliitto.fi/Tukea/Vertaistuki/Tuetut-lomat/. (linkki avautuu sisäisille sivuille Tuetut lomat).

Aivoitus-lehti

Aivoitus-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Se sisältää aivovammojen hoitoon ja kuntoutukseen liittyviä artikkeleita, vammaisten ja omaisten arjesta kertovia kirjoituksia sekä liiton ja jäsenyhdistysten tapahtumatietoja. Aivoitus postitetaan jäsenille. Netti-Aivoitusta (linkki avautuu sisäisille sivuille Netti Aivoitus) voi puolestaan lukea verkkosivuillamme.


Haluatko haastateltavaksi Aivoitus-lehteen? Ota yhteyttä päätoimittaja
Pia Kilpeläiseen sähköpostilla pia.kilpelainen@aivovammaliitto.fi (linkki avautuu päätoimittaja Pia Kilpeläisen sähköpostiin).

Aivovammakortti

Aivovammaliitosta voi tilata kortin, jolla voi osoittaa olevansa aivovammautunut. Tilaa kortti verkkosivujemme kautta aivovammaliitto.fi/Julkaisut/Materiaalit/Muut-tuotteet. (linkki avautuu sisäisille Aivovammakortti sivuille)

Esitteet

Aivovammaliitto tuottaa monipuolisesti aivovammaan liittyviä esitteitä. Esitteitä tehdään niin vammautuneille, läheisille kuin ammattilaisillekin. Tilaa esitteitä verkkosivujemme kautta (linkki avautuu sisäisille Tilaaminen sivuille)

Jäsenasiat

Jäsenasioissa voit ottaa yhteyttä järjestösihteeri Anu Kainulaiseen sähköpostitse anu.kainulainen@aivovammaliitto.fi (linkki avautuu Anu Kainulaisen sähköpostiin) jasenasiat@aivovammaliitto.fi (linkki avautuu jäsenasiat sähköpostiin) tai puhelimitse 050 408 7095.

Voit lähettää luottamuksellista ja salattua turvapostia tästä linkistä. 

Somekanavat

Aivovammaliiton somekanavat tarjoavat aivovammoihin liittyvää tietoa ja tukea. Kehitysehdotukset voit laittaa osoitteeseen tiedotus@aivovammaliitto.fi (linkki avautuu tiedotus sähköpostiin).

 • Facebook @aivovammaliitto (linkki avautuu Aivovammaliiton Facebook-sivuille)
 • Instagram @aivovammaliitto (linkki avautuu Aivovammaliiton Instgram-sivuille)
 • YouTube @aivovammaliitto (linkki avautuu Aivovammaliiton YouTube-sivuille)
 • TikTok @aivovammaliitto (linkki avautuu Aivovammaliiton TikTok-sivuille)
 • X @aivovammaliitto (linkki avautuu Aivovammaliiton Twitter-sivuille)
 • LinkedIn @aivovammaliitto (linkki avautuu Aivovammaliiton Linkedin-sivuille)

Sosiaaliturvaopas 2024

Järjestöjen sosiaaliturvaoppaaseen on koottu laajasti tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sekä ikääntyneiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista. Lue opasta verkkosivuilla sosiaaliturvaopas.fi (linkki avautuu ulkopuolisille Järjestöjen sosiaaliturvaopas sivuille)

Neuroneuvonnan neuvontapalvelut

Neuroneuvonta auttaa sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä sosiaaliturvaetuuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Työelämäasiantuntija tarjoaa yksilöllistä neuvontaa työelämäkysymyksiin liittyvissä asioissa.

Lisäksi apua voi saada erilaisten hakemusten täyttämiseen.

Neuroneuvonnan yhteystiedot

 • Puhelimitse: 040 542 5200.
  Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- ja paikallisverkkomaksu.
 • Sähköpostitse: info@neuroneuvonta.fi (linkki avautuu Neuroneuvonnan info sähköpostiin)
 • Työelämäasiantuntijana työskentelee Tuomas Kukkola, jonka tavoittaa numerosta 0400 813 784 tai tuomas.kukkola@neuroliitto.fi. (linkki avautuu Tuomas Kukkolan sähköpostiin)
 • Chatissa: chat löytyy Neuroliiton verkkosivuilta neuroliitto.fi (linkki avautuu ulkopuolisille Neuroliiton sivuille) silloin kun päivystävä neuvoja on vapaana.

Kynnys ry:n vammaispalvelulakineuvonta

Vammaispalvelulakiin liittyvää neuvontaa toteutetaan yhteistyössä mm. Kynnys ry:n kanssa. Lisätietoa Kynnys ry:n verkkosivuilta kynnys.fi (linkki avautuu ulkopuolisille Kynnys ry sivuille)

@aivovammaliitto