Vertaistuki

Vertaistoiminnasta voimaa

Aivovammaliitto organisoi valtakunnallista vertaistukitoimintaa, jotta jokaisella aivovammautuneella ihmisellä sekä hänen läheisellään olisi mahdollisuus vertaistukeen paikkakunnasta riippumatta. Vertaistukea on tarjolla ryhmächatissä, puhelimitse, vertaistuellisissa tapahtumissa sekä verkkovertaisryhmissä. Aivovammayhdistykset järjestävät myös paikallista vertaistukitoimintaa ympäri Suomen.

Tutustu vertaistukitoimintoihin tästä:
Vertaistuki-chat
Vertaistukipuhelin
Verkkovertaisryhmät
Vertaistuelliset tapahtumat

Tavoitat vertaistukijamme myös Toivo-sovelluksen kautta! Toivo-vertaistukisovellus on palvelu, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammautuneille ja heidän läheisilleen. Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti: vain nimimerkki riittää, eikä yhteystietoja tarvitse vaihtaa. Sovellus on ladattavissa maksutta Google Playstä ja App Storesta. Lisätietoja: toivosovellus.fi.

Koulutamme myös vapaaehtoisia vertaistukijoita eri tehtäviin, kuten chat-ohjaajiksi tai puhelinvertaistukijaksi. Koulutukset sopivat sellaiseen elämäntilanteeseen, jossa ihminen on jo sopeutunut vammautumiseen ja hänellä on halu auttaa sekä tukea toisia omalla kokemuksellaan.

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnastamme? Testaa täällä, millainen vapaaehtoistoimija olet. Linkki avautuu ulkoiselle sivulle, testi on tehty yhteistyössä peleille.fi kanssa.

Tutustu vertaistukitoimintaan, hae vertaistukea tai osallistu koulutuksiin, jokaiselle löytyy jotain. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Koordinaattori
Eeva Paavilainen
eeva.paavilainen(at)aivovammaliitto.fi
puh. 050 306 4181


Suunnittelija
Lotta-Kaisa Mustonen
lotta-kaisa.mustonen(at)aivovammaliitto.fi
puh. 050 5757371

@aivovammaliitto