Kurssitoiminta

Vuoden 2024 kurssit on nyt julkaistu näillä sivuilla!

Aivovammaliiton kurssit ovat ammattilaisten ohjaamaa ryhmämuotoista ja tavoitteellista toimintaa, jossa vertaistuki ja kokemustieto ovat tärkeässä asemassa. Kurssien keskeinen työmenetelmä on ohjatut ryhmäkeskustelut.

Aivovammaliiton kurssit on tarkoitettu aivovamman saaneille henkilöille, joilla on aivovamman jälkitilan oireita. Osalle kursseista voi hakea myös vammautuneen henkilön läheinen. Kursseilla on erilaisia teemoja, ja ne ovat suunniteltu eri kuntoutumisen vaiheisiin. Kaikki kurssit ovat ammattilaisten ohjaamaa ryhmämuotoista ja tavoitteellista toimintaa, jossa osallistujien oma työskentely on tärkeässä asemassa.

Kurssien tarkoituksena on vahvistaa osallistujien valmiuksia käyttää omia voimavarojaan hyvin­vointinsa edistämiseksi.

Vuonna 2024 Aivovammaliitto järjestää kahdenlaisia kursseja:

STEAn avustuksella järjestettäville kursseille voivat hakea kaikki kohderyhmään kuuluvat henkilöt. Näille kursseille et tarvitse maksusitoumusta.

Sopeutumisvalmennuskurssi-nimellä olevat kurssit ovat laajempia kuin muut kurssimme. Osallistuaksesi tarvitset maksusitoumuksen, jota voit hakea omasta hyvinvointialueesi vammaispalveluista tai omasta vakuutusyhtiöstäsi, jos lääkäri on suositellut sopeutumisvalmennuskurssia ja vakuutusyhtiö on korvannut muutakin vammaasi liittyvää kuntoutusta.

Avaa sähköinen hakulomake tästä linkistä:

https://asiointi.aivovammaliitto.fi/kurssit (linkki avautuu sisäiselle kurssihakusivulle)

STEAn rahoituksella järjestettävien kurssien tiedot ja hakuohjeet löydät tämän linkin takaa 

Vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksilla järjestettävien sopeutumisvalmennuskurssien tiedot ja hakuohjeet löydät tämän linkin takaa 

Ajankohtaiset tiedotteet kurssitoiminnasta löytyvät tämän linkin takaa 

Vuoden 2024 kurssiesite löytyy tämän linkin takaa. (pdf)

Lisätietoa:

Otto Laitinen

Otto Laitinen,
puh. 050 373 9076
otto.laitinen(at)aivovammaliitto.fi

@aivovammaliitto