Läheisen polku osana mallia

Läheisen polku on kuvaus aivovammautuneen potilaan läheisen polusta potilaan oman hoitopolun rinnalla ja se on tarkoitettu nimenomaan läheiselle itselleen katsottavaksi. Myös ammattilaisena saat tietoa siitä, miten mahdollisesti läheisen polku etenee potilaan hoitopolun rinnalla, joka saattaa jäädä ammattilaiselle potilaan hoidossa pimentoon. Polussa on tuotu esiin tukipalveluita, joiden pariin läheinen voi hakeutua sairaalahoidon aikana. Sinun kannattaa tutustua polkuun, jolloin osaat varautua läheisten mahdollisesti esittämiin kysymyksiin tukipalveluista.

Alla kuva läheisen polusta.

Läheisen polusta on tehty lyhyt video (kesto 1:50 min) yhteistyössä Videotiivisteen kanssa. Läheisen polku -video kertoo Mikon tarinan sairaalahoidon alkuvaiheesta, kun hänen puolisonsa Venla joutui vakavaan onnettomuuteen, jossa hän sai aivovamman. Mikko kertoo, mitä tukimuotoja hänelle tarjottiin ja millaista apua hän sai Venlan sairaalahoidon aikana. Mikko muistuttaa läheisiä huolehtimaan myös omasta jaksamisestaan ja ottamaan apua vastaan.

Mistä video löytyy?

Video löytyy Aivovammaliiton nettisivuilta sekä Aivotalon Aivovammat-osiosta. Läheinen kannattaa ohjata katsomaan video heti jo hoidon alkuvaiheessa.

Katso Läheisen polku -video (Youtube).

Seuraavaksi voit tutustua Vertaistuki osana läheisen tukemista -osioon, johon pääset klikkaamalla otsikkoa sivuston laidalta.

@aivovammaliitto