Ilon vuosi – mitä ilo merkitsee

Vuosi 2021 on itselleni ilon vuosi. Se on teema jota olen halunnut pohtia ja herätellä itsessäni.

Viime vuosi oli meille kaikille haastava – kun yhteiset ilon hetket vietiin meiltä pois. Yht’äkkiä ei enää ollut paikkoja joissa pystyimme iloitsemaan toisten ihmisten kanssa. Oli vain paljon epävarmuutta ja yksinäisyyttä.

Mitä ilo minulle merkitsee?  Oli kysymys, jonka esitin itselleni tämän vuoden alussa.

Ilo on sitä, että saan nauttia pienistä asioista – olen läsnä hetkessä, ilo on pientenkin saavutusten huomioimista ja juhlimista ja sitä että tiedän yrittäneeni parhaani. Ilonhetkiä, voin löytää myös silloin, kun ei onnistu – yrittäminen, itsensä haastaminen on ilon aihe lopputuloksesta huolimatta.

Ilo itsessään tuo ympärille lisää iloa – ilossa on voimaa!

Olen etsinyt iloa elämään eri tavalla kuin ennen ja yksi suuri ilon aiheeni on työni Aivovammaliiton vertaistuki- ja kokemustoiminnan parissa. Työn merkitys on itselleni valtava, ja ihmisten auttaminen ja vertaistuen paikkojen mahdollistaminen antaa minulle paljon iloa.

Upeaa on myös ollut nähdä, miten meidän vapaaehtoistoimijat ovat suurella sydämellä mukana auttamassa toisia omalla kokemuksellaan.

Tällä hetkellä meillä on viikoittain vertaistuelliset ryhmächatit käynnissä, joita luotsaavat meidän loistavat chat-ohjaajat – ja kevään aikana pilotoimme vertaistukipuhelinta, johon haemme vielä lisää vapaaehtoisia mukaan.

Vertaistukijan tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella – olla tukena ja antaa toivoa tulevaan. Vertaistukijat ovat myös niitä ihmisiä, joiden kanssa voi jakaa elämän ilot ja surut. Joskus pienikin hetki, voi toiselle olla iso apu ja päivän ainut hetki iloon.

Voit tutustua tarkemmin vertaistuki- ja kokemustoimintaan Aivovammaliiton verkkosivuilla www.aivovammaliitto.fi tai ole meihin työntekijöihin matalalla kynnyksellä yhteydessä.

Älä jää yksin. <3 Ilon hetkiä päivääsi.

Leena Janatuinen
Suunnittelija
puh. 050 306 4181 tai leena.janatuinen(at)aivovammaliitto.fi

(Blogi on katsottavissa ja kuunneltavissa alla olevasta videoblogista, videossa ei ole tekstitystä, mutta videon sisältö on kokonaisuudessaan tässä blogissa. Mukavia luku- tai katseluhetkiä.)

@aivovammaliitto