Vertaistukea Forssassa

Ystävän kammarista kuuluu iloinen puheensorina. Vilkkaan keskustelun lisäksi tilassa leijailee tuoreen kahvin tuoksu. Pöydälle on katettu kahta laatua piirakkaa ja makeaa leivonnaista – itse tehtyjä kaikki! Forssan aivovammavertaistukiryhmän tapaaminen on alkamassa. Voit tutusta forssalaisten toimintaan tämän linkin kautta (linkki aukeaa ulkoiselle sivulle Forssan toimintaryhmän nettisivuille).

”Meitä ei ole täällä paljon, mutta se ei haittaa. Aina löytyy mielenkiintoista keskusteltavaa vertaisten kanssa.” ”Vertaistuki on tarpeellista. En ollut saanutkaan sitä ennen kuin Forssaan perustettiin toimintaryhmä.” ”Tosi mukava keskustella ihmisten kanssa, jotka ovat kokeneet saman.” Muun muassa näillä sanoilla Forssan aivovammaryhmäläiset kuvailevat vertaistuen merkitystä.

Vertaistuella tarkoitetaan kokemusten jakamista toisen saman kokeneen kanssa. Olennaista on paitsi asioiden kertominen, myös toisten kuunteleminen. Saman kokenut ymmärtää, miltä toisesta tuntuu. Jokainen voi olla oma itsensä. Kukaan ei kummastele, kenenkään ei tarvitse esittää mitään. Siinä on vertaistuen voima.

Forssalaiset kokoontuvat kerran kuukaudessa eri aiheiden ympärille. Lokakuun tapaamisessa kuullaan Aivovammaliiton terveiset sekä jutellaan – mistäpä muusta kuin – vertaistuen merkityksestä! Voit lukea joulukuun 2021 Aivoitus-lehdestä lisää siitä, mitä Raimo, Mari, Pirjo ja Tiina kertoivat.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Aivovammaliiton tarjoamiin vertaistuen toimintamuotoihin (linkki aukeaa sisäiselle sivulle Aivovammaliiton nettisivujen vertaistuki-osioon).

Teksti ja kuva: Pia Warvas

Kuvassa Forssan ryhmäläisiä.

@aivovammaliitto