Medicortexille patentti

Israelin patenttiviranomaiset ovat myöntäneet patentin yhdelle Medicortexin tärkeimmistä innovaatioista, eli aivovamman biomerkkiaineelle ja diagnostiselle testille. Vastaava patentti on aikaisemmin myönnetty USAssa, Kanadassa ja Euroopassa.

Myönnetty patentti laajentaa teknologiamme maantieteellistä suojaa ja vahvistaa patenttisalkkuamme. Testi helpottaisi erityisesti lievien aivovammojen ja aivotärähdysten havaitsemista, joissa vammat ovat enimmäkseen sisäisiä, eivätkä juuri näy ulospäin. Biomerkkiaineen ja aivovammatestin lisäksi Medicortexin patenttisalkku sisältää lääkemolekyylejä aivovamman etenemisen hidastamiseen.

Medicortex tavoittelee listautumista Helsingin arvopaperipörssiin. Sitä ennen yrityksellä on meneillään osakeanti, jossa kerätään pääomaa kehitystyön jatkamiseen sekä listautumisen valmisteluun. Osakeanti on avoinna yleisölle ja siitä on lisää tietoa nettisivuillamme.

Juuri julkaistu videomme on nähtävillä Youtube-kanavallamme (Linkki vie Medicortexin Youtubeen. Video on englanninkielinen, ja myös tekstitys on englanniksi. Videolla käsitellään aivotärähdysten vaikutusta aivoihin.)

Tällä kerralla tuodaan esille erityisesti toistuvien aivovammojen pitkäaikaisvaikutuksia.

Teksti: Lasse Välimaa, PhD
Chief Scientific Officer

Medicortex Finland Oy on tapaturmaisen aivovamman biomerkkiainetutkimukseen erikoistunut yritys. Medicortexin ensimmäinen tavoite on kehittää testi aivovamman nopeaan diagnosointiin helposti saatavilla olevista näytteistä kuten virtsa tai sylki. Toinen tavoite on kehittää aivovammatestiä sairaalalaboratorioiden käyttöön. Medicortexin pitkän aikavälin tavoite on myös kehittää lääkinnällistä hoitoa aivovammaan.

Medicortexin logo

@aivovammaliitto