Eväitä ensitietopäivästä

Oulun yliopistollisen sairaalan aivovammapoliklinikka järjestää perinteisesti ensitietopäiviä tovi sitten aivovamman saaneille ihmisille ja heidän läheisilleen – ja perinteisesti Aivovammaliitto ja Oulun seudun aivovammayhdistys ovat mukana tapahtumassa.

Oulun yliopistollisen sairaalan aivovammapoliklinikan ammattilaiset järjestivät aurinkoisena toukokuun torstaina ensitietopäivän Nallikarin merellisissä maisemissa. Yksi osallistujista oli Auli Frilund. Hän piti tapahtumaa erinomaisena.

– Olin koko pitkän päivän OYSin aivovammapoliklinikan järjestämässä “Aivovamman ensitietopäivä” -tapahtumassa. Tilaisuudessa oli OYSin luennoitsijoiden lisäksi mukana asiantuntijat kertomassa sekä Aivovammaliiton toiminnasta Suomen laajuisesti että Oulun seudun aivovammayhdistyksestä paikallisesti. Päivä oli mielestäni ainutlaatuinen!

Auli kiittelee saaneensa tilaisuudesta paljon irti.

– Olen tosi tyytyväinen, että sain lähdetyksi. En olisi voinut kuvitellakaan, kuinka paljon hyvää tuosta päivästä sain. Opin paljon uutta ja tärkeää tietoa saamastani vammasta sekä tapasin monia “kohtalotovereita” ja heidän läheisiään. Kävimme useita hyviä keskusteluja ja saimme toisiltamme tärkeää vertaistukea.

 Vaikka päivä oli pitkä, ei se silti ollut liian uuvuttava.

– Ohjelma oli oivallisesti suunniteltu siten, etteivät osuudet olleet liian pitkiä uuden omaksumiseen. Lisäksi kohtaamisille ja keskusteluille jäi sopivasti aikaa.

 Tiedon ja vertaistuen lisäksi päivä meni muutenkin nappiin.

– Paikkana oli kaunis Nallikarin kärki. Se on minulle henkilökohtaisesti tärkeä, sillä nuorimmaiseni ylioppilasjuhlia vietettiin juuri samaisessa salissa vain muutama vuosi sitten.

 Kiitosta saavat myös tarjottavat.

– Käsittämätön ja osin huvittavakin sattuma oli myös se, että olen viime aikoina uneksinut maksapihveistä. Ehkä arvannettekin jo – niin kyllä, niitäkin oli lounaalla tarjolla ihanassa karpalo–kerma-kastikkeessa.

 – Päivä oli unohtumaton 💗. Kiitos paljon OYSin aivovammapoliklinikan asiantuntijatiimi, Aivovammaliitto sekä Oulun seudun aivovammayhdistys!

Teksti: Auli Frilund ja Pia Kilpeläinen

Kuvituskuva Oulun Nallikarista. Kuvassa mukana tilaisuudessa luennoinut Aivovammaliiton Pia. Kuva: Nina Kallunki

@aivovammaliitto