Läheisten toiminta

Läheisten toiminta

Aivovammaliiton yksi painopistealueista on läheisten hyvinvoinnin tukeminen, lisäämällä muun muassa vuorovaikutusta ja osallisuutta sekä vaikuttamisen mahdollisuuksia. Vertaistuen merkitys läheisillä on tärkeää, se muun muassa auttaa torjumaan erilaisuuden, ulkopuolisuuden ja sivuutetuksi tulemisen tunteita. Läheisille on myös tärkeää käydä läpi omia tunteitaan, kysymyksiään sekä mahdollisesti pelkojaan ja huoliaan.

Aivovammayhdistyksillä on paljon erilaista toimintaa ympäri Suomen. Ota yhteyttä lähimpään yhdistykseen tai pyydä apua Aivovammaliitosta. Etsitään yhdessä sinulle paras vertaistuen muoto. Aivovammayhdistysten verkkosivut löydät Aivovammayhdistysten verkkosivut löydät tästä linkistä (linkki avautuu sisäiselle sivulle)

Lisätietoja:
Leena Janatuinen, suunnittelija
leena.janatuinen(at)aivovammaliitto.fi
puh. 050 306 4181

Tukea aivovammautuneen läheiselle -hankkeesta voit lukea tästä (linkki avautuu sisäiselle sivulle).


Kriisitilanteissa: 
Suomen Mielenterveys ry:n (linkki avautuu ulkopuoliselle sivustolle) valtakunnallinen kriisipuhelin 09 2525 0111 päivystää arkisin klo 9.00–07.00. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00.

Hyödyllisiä linkkejä:

Apua ja tukea läheiselle Terveyskylän Aivotalon sivuilta tilanteeseen, kun läheinen on sairastunut tai loukkaantunut tästä linkistä (linkki avautuu ulkopuoliselle sivustolle):

Myös Terveyskylän Kuntoutumistalon sivuilta löytyy neuvoja tilanteeseen, kun läheinen on sairastunut (linkki avautuu ulkopuoliselle sivustolle). Oppaaseen on koottu neuvoja omaan jaksamiseen haastavassa tilanteessa:

Terveyskylän Kuntoutumistalon sivuilla on paljon tietoa kuntoutumiseen liittyvistä asioista (linkki avautuu ulkopuoliselle sivustolle)

Terveyskylän Aivotalo-sivustolta löytyy oma osio aivovammoista (linkki avautuu ulkopuoliselle sivustolle)

Tukea ja neuvoja mahdollisessa omaishoitotilanteessa löydät Omaishoitajaliiton sivuilta (linkki avautuu ulkopuoliselle sivustolle).

Kriisitilanteissa apua voi saada Kriisikeskusverkostosta (linkki avautuu ulkopuoliselle sivustolle)

@aivovammaliitto