Teema

Vaikeuksien kautta voittoon

Toni Huikkola joutui moottoripyöräkolariin vuonna 2002. Yö oli jo pimentynyt, kello oli yhden tienoilla. Iäkkään ihmisen kuljettama pakettiauto kääntyi risteyksessä suoraan Tonin ajaman moottori-pyörän eteen.

Espanjalaistunut hämeenlinnalainenToni Huikkola ei muista moottoripyöräkolaristaan mitään. Ensimmäinen muistikuva on sairaalasta, jossa hän vietti seitsemän päivää. Päälle ajanut seniori-ikäinen ihminen kertoi sittem-min, että hän ei ollut nähnyt Tonia risteyksessä. Vastapuoli koetti kuskin suulla maalailla kuvaa siitä, että Toni olisi kenties ajanut ilman ajovaloja. Toni totesi vastauksessaan, että vaikkei hän itse muista tapahtumasta mitään, voi hän olla melko varma siitä, ettei olisi kyennyt pimeässä yössä valoitta ajamaan. Kolarin aiheuttanut ihminen tuomittiin lopulta ruumiinvamman tuottamisesta.

Diagnoosilistaan kertyi murtuneet vasen polvilumpio, oikea jalkaterä ja oikea ranne, kasvojen vasemman puolen turvotus sekä pari lohjennutta hammasta. Lisäksi löydettiin tapatur-man aiheuttama pieni aivoverenvuoto keskeltä aivoja.– Vaikka pääni kuvattiin, aivoveren-vuoto huomattiin kuvista vasta aamulla. Hämeenlinnasta konsultoitiin TAYSia. Tulokseksi tuli, ettei minua tarvinnut leikata. Sen muistan, että aivoverenvuodosta minulle kerrottiin, mutta aivovammaa ei tässä vaiheessa mainittu, Toni kertoo.

Väliotsikko tähän

Diagnoosilistaan kertyi murtuneet vasen polvilumpio, oikea jalkaterä ja oikea ranne, kasvojen vasemman puolen turvotus sekä pari lohjennutta hammasta. Lisäksi löydettiin tapatur-man aiheuttama pieni aivoverenvuoto keskeltä aivoja.– Vaikka pääni kuvattiin, aivoveren-vuoto huomattiin kuvista vasta aamulla.

Hämeenlinnasta konsultoitiin TAYSia. Tulokseksi tuli, ettei minua tarvinnut leikata. Sen muistan, että aivoverenvuodosta minulle kerrottiin, mutta aivovammaa ei tässä vaiheessa mainittu, Toni kertoo.

@aivovammaliitto