Vahvaa vaikuttamistyötä

Aivovammaliitto ry on saanut paljon aikaiseksi vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

Olemme tavanneet Vasemmistoliiton, Vihreiden, SDP:n, Kokoomuksen ja RKP:n kansanedustajia ja asiantuntijoita. Ydinviestimme heille on ollut vakuutuslääkäritoiminnan aiheuttamat haasteet aivovammautuneille ihmisille ja kustannukset yhteiskunnalle. Lisäksi olemme tehneet näkyväksi Aivovammaliiton tekemän työn tärkeyttä ja kertoneet, mitä yhteiskunnasta jäisi puuttumaan, ellei meitä olisi.  Eduskuntavierailut jatkuvat jälleen syksyllä.

Olemme lähettäneet kansanedustajille kaksi kannanottoa. Juttuideoita maamme medioihin olemme välittäneet 20 kappaletta.

Olemme tavanneet noin 700 koululaista ja nelisenkymmentä koulujen henkilökuntaan kuuluvaa. Heille olemme kertoneet aivovammoista ja niiden ennaltaehkäisystä. Lahjoitimme yhteistyössä OP Uusimaan kanssa 70 oppilaalle tuliterät pyöräilykypärät.

Ammattilaisluennoillemme on osallistunut reilut 200 ammattilaista, ja suurelle yleisölle suunnattuja aivovammaluentojamme on seurannut lähes 400 eri-ikäistä suomalaista. Muun muassa Superliitto, hyvinvointialueet ja SPR ovat tilanneet eri aiheisia aivovammaluentojamme. Tiesithän, että Aivovammaliitosta voi tilata aivovammoihin ja niiden ennalta ehkäisyyn liittyviä luentoja toivomallasi kärjellä?

Olemme myös tehneet yhteistyötä yliopistollisten sairaaloiden ja hyvinvointialueiden kanssa vammautuneiden hoitopolun parantamiseksi.

Peräti 600 aivovammautunutta ihmistä ja heidän läheistään on kohdattu ja osallistettu Aivovammaliiton toimintaan esimerkiksi haastateltavina, omien tarinoittensa jakajana, luennoitsijoina, vertaistukijoina, vapaaehtoisina sekä suunnittelutehtäviin osallistuvina.

Työ jatkuu jälleen elokuussa pienen kesätauon jälkeen. Tervetuloa mukaan toimintaamme!

@aivovammaliitto