Sekä Yle että tutkija etsivät haastateltavia

Aivovammaliiton kautta haetaan haastateltavia kahteen eri tarkoitukseen.

Ylen haastattelupyyntö

Ylen toimittaja etsii haastateltavaa sekä netissä että radiossa julkaistavaan juttuun, joka käsittelee onnettomuuspaikalla kuvaamista ja kuvien jakamista somessa. Näkökulmana jutussa on ilmiön ongelmallisuus. Toimittaja toivoo haastateltavaksi henkilöä, joka on joutunut kuvatuksi julkisella paikalla onnettomuustilanteessa. Haastateltava voi olla myös kuvatuksi joutuneen läheinen. Toimittajaan voi ottaa yhteyttä sähköpostilla tanja.kroger@yle.fi tai lähettämällä viestiä Aivovammaliiton viestintävastaavalle osoitteeseen pia.kilpelainen@aivovammaliitto.fi

Tutkijan haastattelupyyntö

Tutkija Olivia Engström kutsuu 15–24-vuotiaana ja ennen vuotta 2015 aivovamman saaneita osallistumaan tutkimuksen ”Suomalaisten nuorten traumaattisista aivovaurioista selviytyneiden kokemus sosiaalisesta kuulumisesta” haastatteluvaiheeseen. (Artikkelia päivitetty 17.5.2023. Aiemmin etsittiin ennen vuotta 2012 aivovamman saaneita, mutta rajaus muutettiin ennen vuotta 2015 aivovamman saaneiksi.)

Haastattelut ovat luottamuksellisia ja vastaukset käsitellään anonyymisti. Haastattelut voidaan pitää joko etätapaamisina (Zoom-palvelun kautta) tai kasvotusten. Ensimmäisen haastattelun kesto on noin 60 ja toisen noin 30 minuuttia.

Jos haluat osallistua haastatteluun, otathan yhteyttä tutkijaan 31.5.2023 mennessä sähköpostitse osoitteeseen olivia.engstrom@helsinki.fi

Tutkija Olivia Engström (tohtoritutkija, valtiotieteellinen tiedekunta yhteiskuntapolitiikka tutkimusyksikkö, Helsingin yliopisto) kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita ja kertoo, että tutkimusta jatketaan Suomen Kulttuurirahaston tammikuussa 2023 myöntämän rahoituksen turvin.

 

@aivovammaliitto