Podcast-sarja valottaa elämää aivovamman kanssa

Pystyykö aivovamman saanut harrastamaan seksiä? Miksei lätkässä esiinny aivovammoja? Vai esiintyykö?  Aivovammaliiton Tee kypärätemppu -hankkeen ”Mikä aivovamma?” -podcast-sarjassa pureudutaan näihin ja moniin muihin asioihin, jotka liittyvät elämään aivovamman kanssa.

Tee kypärätemppu -hanke on Aivovammaliiton nuorille suunnattu hanke, joka tähtää pyöräilykypärän käyttöön liittyvien asenteiden positiiviseen muutokseen ja aivotietoisuuden kasvuun. Aivovammatietoisuutta lisätään muun muassa viisiosaisen podcast-sarjan avulla.

Ykkösjaksossa ”Miltä tuntuu, jos mikään ei tunnu miltään?” Tarja ja Jani kertovat kokemuksiaan aivovamman vaikutuksesta tunne-elämään. Voiko toiselle osapuolelle jättää kertomatta aivovammasta? Miltä tuntuu hyvästellä läheinen, jos mielessä ovat omat hautajaiset? Miten tunnistaa ihastuminen ilman tunnekykyä?

Kuuntele jakso Spotifysta:

Kelpaanko mä?” -jaksossa pureudutaan intiimielämään. Miksi aivovamma-termi aiheuttaa deittikumppanilta usein vastauksen “ei kiitos”? Tässä jaksossa Anne kertoo, miten aivovamma on vaikuttanut seurusteluun ja seksielämään. Piilotteleeko kenties henkilökohtainen avustaja sängyn alla aktin aikana, ja miten aivovamma tuodaan ilmi Tinder-profiilissa?

Kuuntele jakso Spotifyssa:

Rakkaudesta lajiin” -urheilujaksossa kuulemme kahden jääkiekkoilijan, Matildan ja Robsonin, kokemukset kaukalossa tapahtuneista tapaturmista. Miltä tuntuu, kun lääkäri kertoo, ettei elämäntapaa voi enää jatkaa? Milloin ja miten heikkous muuttuu vahvuudeksi?

Kuuntele jakso Spotifyssa:

Maailman onnellisin kansa” kertoo lähisuhdeväkivallasta, eikä perheväkivallasta kertova jakso sovi alaikäisille ja herkille ihmisille. Tässä jaksossa kuulemme Annen kokemuksen lähisuhdeväkivallasta ja siitä, kuinka jatkaa elämää sen jälkeen.

Kuuntele jakso Spotifyssa:

Podcast-sarjan päättää Ellun erikoisjakso ”Elämää aivovamman kanssa”. Aivovamma ei yleensä näy päällepäin – miksi tämä koetaan suurimmaksi ongelmaksi? Aiheuttaako aivovamma katkeruutta? Miltä tuntuu, jos läheiset eivät ymmärrä aivovamman seurauksia? Ellun johdolla korjaamme vääriä olettamuksia aivovammasta ja kuulemme haastateltavien henkilökohtaiset selviytymistarinat.

Kuuntele jakso Spotifyssa:

@aivovammaliitto