Pirkanmaan aivovamman saaneille huikea Suomi 100 -itsenäisyyspäiväjuhla

Tampereen nuoret aivovamman saaneet ihmiset Jori Willandtin johdolla järjestävät 25 vuotta täyttäneen Aivovammaliiton ja 100 vuotta täyttävän Suomen kunniaksi juhlavan itsenäisyyspäivän vastaanoton kaikille Pirkanmaan alueen aivovamman saaneille.

Nyt 33-vuotias Jori Willandt joutui vuonna 2001 auto-onnettomuuteen, jonka seurauksena oli aivovamman lisäksi toispuolihalvaus sekä – Jorin omin sanoen – kaikkea muuta pientä, kuten reisiluun murtuma.  Kuntoutumisen polku on ollut pitkä, eikä se Jorin mukaan päätykään koskaan.

Onnettomuuden jälkeen Jorin elämä alkoi uudelleen liki nollasta. Kuntoutustie kulki pystyasentoon totuttelusta pyörätuolien ja kävelytukien kautta kuukausien saatossa itsenäiseen kävelyyn. Toispuolihalvaus vaikuttaa edelleen niin, että toinen puoli kehoa on toista voimattomampi. Lisäksi jäljelle ovat jääneet kävelyongelmat ja tasapainohäiriöt. Elämään jääneistä haasteista huolimatta Jori on saavuttanut paljon vammautumisen jälkeen. Hän on kouluttautunut kahteen käsityöalan ammattiin, käynyt armeijan ja yrittäjäkurssin sekä perustanut hopeakaivertamon, jonka toimialaan kuuluvat korut ja erikoiskaiverrukset.

Kun Jori vammautui 16 vuotta sitten, ei edes netistä löytynyt juurikaan aivovammatietoutta. Asia unohtui koulutus- ja inttikiireiden vuoksi pitkäksi aikaa, kunnes hän tutustui Tampereen aivovammaryhmään. Siellä hän kuuli nuorille suunnatusta PääFest-tapahtumasta.

-Osallistuin historian toiselle PääFestille, eli vuonna 2014 järjestettyyn tapahtumaan. Olin äärettömän innoissani, sillä aivovammastani oli yli kymmenen vuotta, enkä ollut juurikaan tavannut muita aivovamman saaneita, enkä varsinkaan nuoria. Yhtäkkiä meitä olikin yli 30, Jori hehkuttaa.

Jori innostui jo ensimmäisellä leirillä yhdistysaktiiviksi.

-Leirin innoittamana perustin syksyllä 2014 Tampereen alueen aivovamman saaneille nuorille oman ryhmän.  Nyt haluan tarjota sata vuotta täyttävän Suomen ja 25-vuotiaan Aivovammaliiton kunniaksi kaikille aivovammaisille ihmisille – niin nuorille kuin vanhemmillekin –  juhlahetken.

Tampereen aivovammautuneiden nuorten Suomi 100 -itsenäisyyspäivän aaton vastaanotto järjestetään 5.12.2017 klo 17 alkaen Tampereen vammaisjärjestöjen tiloissa (Pellervonkatu 9, Tampere). Tilaisuudessa on tarjolla buffet sekä esiintyjiä. Pirkanmaan osuuskauppa sponsoroi juhlavan koristelun.  Pukukoodina on miehillä tumma puku ja naisilla iltapuku. Kaikki aivovamman saaneet nuoret ovat tervetulleita. Tapahtuma on alkoholiton.

Lisätietoja: linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/821872441347419/ tai jori_willandt@hotmail.com

@aivovammaliitto