NV-järjestöt jakavat Aivoviikolla tietoa aivoterveydestä

Aivoviikkoa vietetään Suomessa viikolla 11 eli 9.-15. maaliskuuta. Teemaviikon tavoitteena on edistää aivoterveyttä ja tehdä tutuksi neurotiedettä.

NV – Neurologiset vammaisjärjestöt haluavat Aivoviikolla kannustaa ihmisiä huolehtimaan omasta aivoterveydestään.

Tänä vuonna NV-järjestöt haluavat kiinnittää erityistä huomiota vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten palvelu- ja kuntoutussuunnitelman tärkeyteen. NV-järjestöjen teettämän kyselyn perusteella palvelu- tai kuntoutussuunnitelmaa ei ole asianmukaisesti tehty suurelle osalle vammaisia tai pitkäaikaissairaita ihmisiä. Innolinkin toteuttaman kyselyn tulokset julkistetaan Aivoviikolla.

NV-järjestöillä on paljon tapahtumia Aivoviikolla

NV-järjestöillä on Aivoviikon aikana yleisötapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtumat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Esimerkkejä tapahtumista:

Pieksämäki 10.3.
Hyvät aivot narikassa -teemaillassa Harjun koululla keskustellaan neurologisesti vammaisten ja sairaiden ihmisten kohtaamisesta sekä vertaistuen merkityksestä.

Helsinki 11.3.
NV-järjestöt ja eduskunnan vammaisasian yhteistyöryhmän keskustelutilaisuudessa kansanedustajat vastaavat kysymyksiin mm. palvelu- ja kuntoutussuunnitelmasta, osatyökykyisten työllistymisestä ja vammais- ja kuntoutuspalveluiden kilpailuttamisesta. Tilaisuus järjestetään klo 13 eduskunnan Kansalaisinfossa.

Turku 11.3.
Aivoviikon vaalipaneelin teemoina ovat erityisesti vammaisia ja pitkäaikaissairaita koskevat sosiaali- ja terveysalan kysymykset. Paneeli järjestetään klo 17.00 pääkirjaston Studia-salissa.

Kemi 12.3.
Aivoviikon luentokokonaisuudessa annetaan tietoa aivoterveydestä ja esitellään alueellisten järjestöjen toimintaa. Tapahtuma järjestetään klo 12–16 Lapin ammattikorkeakoulun auditoriossa.

Seinäjoki 12.3.
Aivoviikon vaalipaneelin teemoina ovat erityisesti vammaisia ja pitkäaikaissairaita koskevat sosiaali- ja terveysalan kysymykset. Paneeli järjestetään klo 17.00 kaupunginkirjaston Jaaksi-Salissa.

Oulu 14.3.
Aivoviikon seminaarissa kuullaan mm. neurologian professorin Anne Remeksen luento sekä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten kokemuspuheenvuoroja. Seminaari järjestetään klo 13–16 Oulun keskustan seurakuntasalissa.

Kaikki NV-järjestöjen Aivoviikon tapahtumat päivitetään osoitteeseen nv.fi/tapahtumat

@aivovammaliitto