Lehdistötiedote: Aivovammaliitto huolissaan aivovammaisten ihmisten kuntoutuksesta

Aivovammaliitto ry on huolissaan tiedoista, jotka tulivat esille Ylen A-studion ohjelmassa 3.7. Ohjelmassa Suomen Vakuutuslääkärien Yhdistys ry:n puheenjohtaja Janne Leinonen väitti mm., että maamme johtavassa aivovammapotilaista kuntouttavassa laitoksessa, Validia Kuntoutuksessa, on tehty satoja vääriä aivovammadiagnooseja. Aivovammaliittoon tuli ohjelman jälkeen jäseniltä lukuisia huolestuneita yhteydenottoja siitä, miten heidän kuntouksestaan huolehditaan vastaisuudessa.

Päähän osuneesta ulkoisesta iskusta syntyvien aivovammojen diagnosointi sekä niiden jälkitilojen ymmärtäminen ja arviointi ovat vaikeimpia asioita neurologiassa. On siten ymmärrettävää, että joissakin tapauksissa asian saaminen ratkaisuun kestää pitkään, jopa vuosia. Erittäin haastava on aivovamman saaneelle, mikäli hän joutuu lisäksi pitkälliseen ja henkisesti raskaaseen oikeusprosessiin saadakseen korvauksen vakuutusyhtiöltä.

Vakuutusyhtiön edustajan väite ilman konkreettisia perusteluita Suomen ammattitaitoisimman aivovammojen kuntoutuslaitoksen neurologien ja hoitohenkilökunnan ammattitaidottomuudesta on hyvin erikoinen.

Nämä väitteet on syytä tutkia ja selvittää tarkasti.

Heikki Harri

puheenjohtaja

Aivovammaliitto ry

040 501 5157

heikki.harri@aivovammaliitto.fi

@aivovammaliitto