Lahjoittamalla autat

Aivovammaliitto kerää varoja kolmeen eri lahjoituskohteeseen. Lahjoittamalla voit auttaa meitä tukemaan aivovammautuneiden harrastustoimintaa, autat meitä järjestämään aivovammaseminaareja ja tuet kanssamme tutkimustoimintaa.

Ryhmä jossa on eri-ikäisiä naisia ja miehiä jotka ovat kävelyllä ja näkyvät selkäpuolelta. Taustalla on puita ja aurinko pilkistää sen takaa.

Tee MobilePay pikalahjoitus:

  • Voit lahjoittaa MobilePayn kautta numeroon 90301

  • Tai voit soittaa keräysnumeroomme

0600 18555 soittajahinta 5,09 €/puh + pvm
0600 14477 soittajahinta 10,01 €/puh + pvm

Voit myös tehdä suoran lahjoituksen tilillemme. Jos haluat kohdentaa lahjoituksen, niin kirjoita viestikenttään numerosarja ja kohde, mille haluat lahjoittaa:

  • 503028 Aivovammautuneiden harrastustoiminta 
  • 503015 Aivovammaluennot
  • 503031 Aivovammatutkimus

Muussa tapauksessa jaamme lahjoitukset tasaisesti kolmen varainkeruukohteen välille.

Helsingin OP Pankki
IBAN: FI25 5541 2820 0202 21
BIC OKOYFIHH

Lahjoitusvarojen käyttö

Aivovammautuneiden harrastustoiminta

Aivovammayhdistysten harrasteryhmät mahdollistavat osallistumisen myös niille ihmisille, joilla on vamman tai vammautumisen myötä heikentyneen taloudellisen tilanteen vuoksi vaikeaa harrastaa. Lahjoitusvaroin tuemme ryhmien toiminnasta syntyneitä kuluja maksamalla esimerkiksi tilavuokria, harrastusvälineistöä, kulttuuritapahtumien kuten museokäyntien sisäänpääsymaksuja ja muita harrastusryhmissä syntyviä kuluja. Harrastukset ehkäisevät syrjäytymistä ja tuovat mielekästä sisältöä elämään. 

Aivovammaliitto kohdentaa lahjoitusvarat aivovammayhdistyksissä oleville harrasteryhmille. Aivovammaliitolla on 11 jäsenyhdistystä, joilla on toimintaa noin 30 eri paikkakunnalla. Aivovammayhdistykset järjestävät matalan kynnyksen harrastustoimintaa aivovammautuneille ihmisille, esimerkiksi liikuntaryhmiä, askarteluryhmiä ja kulttuuriryhmiä.

Kaksi ihmistä meloo kanotilla

Aivovammaluennot

Luentojen ja webinaarien tavoitteena on levittää oikeaa tietoa aivovammoista ja niiden diagnosoinnista. Haluamme vähentää stigmaa, joka liittyy aivovammaan. Asiantuntijoiden ja kokemuspuhujien äänen esille tuominen auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin, mistä aivovammoista on kyse ja kuinka aivovamman saaneita ihmisiä tulee kuntouttaa. Lahjoitusten avulla pystymme järjestämään entistä useammin luentoja ja tavoittamaan paremmin ihmisiä eri paikkakunnilla.

Aivovammaliitto järjestää vuosittain luentoja ja webinaareja, joissa alan asiantuntijat, aivovammautuneet ihmiset ja heidän läheisensä pääsevät ääneen. Luentoja järjestetään vuosittain keskimäärin kaksi.

Neljä ihmistä istuu tuoleilla ja keskustelevat keskenään

Aivovammatutkimuksen tukeminen

Tulevaisuudessa toivomme, että tutkijoilla olisi mahdollista hakea meiltä rahallista tukea tutkimustyöhön. Suuremmilla summilla pystymme takaamaan esimerkiksi yhden vuoden apurahan tutkijalle tutkimustyöhön. Tutkimusapuraha koostuu mm. tutkijan palkasta, tarvittavista lisensseistä ja tutkimuksen muista kuluista esimerkiksi tarvike- ja matkakuluista. Pienemmillä summilla tavoitteenamme on järjestää työpajoja, joiden avulla pystymme keräämään empiiristä tutkimustietoa tai lähettämään tutkijoita kansainvälisiin konferensseihin.

Aivovammaliitto haluaa tukea aivovammatutkimusta olemalla mukana aivovammatutkimuksen, ennaltaehkäisyn ja hoidon kehittämistyössä. Lahjoittamalla tutkimustoimintaan, autat meitä kerryttämään pottia, josta voimme jakaa eri suuruisia rahoja aivovammatutkimustyötä tekeville ammattilaisille ja järjestää työpajoja, joiden avulla kerätään tutkimustietoa.

Tutkija laboratoriossa

Poliisihallituksen rahankeräyslupa nro RA/2020/704
Lupa on voimassa 1.8.2020 alkaen kaikkialla Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Testamenttilahjoitukset

Aivovammaliitto ry voi ottaa vastaan testamenttilahjoituksia. Tekemällä testamentin voit huolehtia poismenosi jälkeen, että varojasi käytetään aivovammatyön hyväksi haluamallasi tavalla. Testamentti on yleishyödylliselle yhdistykselle verotonta tuloa. Lahjoittamalla pienenkin osuuden voit vaikuttaa aivovammautuneiden ihmisten ja heidän läheistensä hyvinvointiin tulevaisuudessa.

Kun laatii testamentin liiton hyväksi, pitää yhdistys yksilöidä selvästi nimellä ja Y-tunnuksella, eli Aivovammaliitto ry, Y-tunnus: 1105905-9. Testamentin voit tehdä itse, mutta asiantuntijat suosittelevat, että testamentin laatimisessa käytetään ammattilaisen opastusta.

Kiitos, että autat aivovammautuneita ihmisiä ja heidän läheisiään!

Lisätietoja testamenttilahjoituksesta saat jättämällä yhteydenottopyynnön (linkki avautuu sisäiselle sivulle Ota yhteyttä -lomakkeeseen).

@aivovammaliitto