Korona sairastetaan useimmiten lievänä

Aivovammaliiton korona-ajan uutisia!

Korona sairastetaan useimmiten lievänä

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Uutiset keskittyvät paljolti siihen, mitä voi tapahtua ja mitä vakavimmin sairastuneille on tapahtunut. Nämäkin on hyvä ottaa huomioon ja tiedostaa, mutta suurin osa – jopa 80 prosenttia – tartunnan saaneista sairastaa taudin yhtä lievänä kuin minkä tahansa nuhakuumeen. 14 prosenttia on sairastanut taudin vakavampana ja noin kuudella prosentilla tilanne on ollut kriittinen.

Vakavia tautitapauksia ja kuolemantapauksia on eniten yli 70-vuotiailla, joilla on lisäksi perussairaus (esimerkiksi diabetes tai sydän- ja verisuonitauti). Korkein riski on yli 80-vuotiailla.

Lievistä flunssaoireista kärsivien on tärkeää sairastaa kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille. Siten voidaan hidastaa epidemian leviämistä. Jos taudin oireet ovat lieviä etkä kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei yleensä tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona. Älä lähde varmuudeksi lääkäriin, vaan soita ensiksi lisäohjeita saadaksesi oman paikkakuntasi “koronapuhelimeen”.

Lue lisää osoitteesta thl.fi 

Tervetuloa keskustelemaan tästä aiheesta Facebook-sivuillemme facebook.com/Aivovammaliitto

@aivovammaliitto