Kokemustoiminnasta kiinnostunut – haku kokemustoimijan peruskoulutukseen Pirkanmaalle on nyt auki!

Kokemustoimija on henkilö, jolla on oma tai läheisen kokemus haastavasta elämäntilanteesta, sairaudesta tai vammasta. Toisin kuin vertaistukijat, kokemustoimijat välittävät kokemuksellista tietoa henkilöille, joilla ei ole samaa kokemusta. Kohderyhminä voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat.  Kokemustoimijan tehtävä on ymmärryksen ja tiedon lisääminen eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä suurelle yleisölle. Kokemustieto kertyy vamman kanssa elämisestä ja arjesta sekä palveluiden käyttämisestä.  

Koulutuksen sisältö

Kokemustoimijoiden peruskoulutuksessa saat ohjausta oman kokemustarinan rakentamiseen ja jäsentämiseen, esiintymistaidon koulutusta, mediaosaamista sekä tietoa alueellisesta ja valtakunnallisesta kokemustoiminnasta. 

Osittain verkkovälitteisesti toteutettavan koulutuksen kesto on yhteensä 45 tuntia, joista noin 20 tuntia on itsenäisesti toteutettavia tehtäviä. 

Aivovammaliitto kouluttaa kokemustoimijat yhteistyössä Kokemustoimintaverkoston ja muiden järjestöjen kanssa, joka tarkoittaa, että koulutuksessa tulee olemaan koulutettavia monista eri järjestöistä.

Koulutukseen hakeminen & aikataulu (muutokset mahdollisia)

Koulutuksiin voit hakea täyttämällä hakulomakkeen tästä: https://link.webropol.com/s/kokemustoimintakoulutuspirkanmaa2023

Ensisijalla ovat hakijat, jotka asuvat koulutusalueella. Hakuaika päättyy 27.11.2022.

Koulutus toteutetaan aikavälillä 20.1. – 30.3.2023. Koulutuksessa on neljä lähiopetuspäivää Tampereella sekä 3 – 4 verkkovälitteistä kokoontumista.

Miten prosessi etenee?

Osa hakijoista valitaan haastatteluun, jossa kartoitetaan tämänhetkistä tilannetta, kiinnostusta sekä sopivuutta kokemustoimintaan. Haastattelut järjestetään marras- ja joulukuun aikana. Koulutuspaikkoja on rajallisesti.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan prosessin etenemisestä sähköpostilla joulukuun aikana.

Voit ottaa myös yhteyttä kokemustoiminnan suunnittelija Minna Lahtiseen
minna.lahtinen(at)aivovammaliitto.fi, puh. 050 5757 371

@aivovammaliitto