Aivoviikolla vaalitaan aivoja

Tällä viikolla Suomessa vietetään Aivoviikkoa, jonka järjestävät Neurologiset vammaisjärjestöt. Tänä vuonna viikon teemana on Vaali aivojasi.

Teemalla halutaan muistuttaa, että aivoterveydestä huolehtiminen kannattaa aina; niin nuorena kuin vanhana, terveenä ja sairastuneena. Kun aivojen terveyttä vaalii, on riski sairastua moniin neurologisiin sairastuksiin pienempi. Aivoista huolehtiminen tukee toimintakykyä ja voi hidastaa sen heikkenemistä myös heillä, joilla on jo jokin neurologinen sairaus tai vamma.

Aivoja kannattaa vaalia myös työelämässä. Muista esimerkiksi seuraavat vinkit:

  • Hallitse keskeytyksiä. Keskeytykset hidastavat työtä ja aiheuttavat tehottomuutta, virheitä ja ärtyisyyttä.
  • Käytä muistin apuvälineitä kuten kalenteria ja listoja.
  • Rajaa työ. Paina mieleesi kahdeksan tunnin sääntö, kahdeksan tuntia töitä, kahdeksan unta ja kahdeksan mielekästä vapaa-aikaa.

Neurologiset vammaisjärjestöt järjestävät viikon aikana eri puolilla Suomea tietoiskuja ja yleisötilaisuuksia. Viikon aikana voi osallistua esimerkiksi Aivohoitoloihin, joista saa vinkkejä ja keinoja aivoterveydestä huolehtimiseen. Katso lisää: http://www.nv.fi/

Aivovammayhdistykset ovat mukana seuraavissa tapahtumissa:

Ke 11.3. 17 Älylaitteiden vaikutus aivoihin, luennoitsijana aivotutkija Minna Huotilainen, Seurakuntakeskus, Hämeenkatu 16, Hyvinkää.

To 12.3. klo 11-13 Oulun seudun Aivovammayhdistys, Oulun kaupunginsairaalan aula, os. Kiviharjuntie 5, 90220, Oulun Seudun Muistiyhdistyksen ja muiden Neurologisten vammaisjärjestöjen kanssa kertomassa aivoterveysasioista.

 

Neurologisiin vammaisjärjestöihin kuuluu 14 jäsenjärjestöä. Sen edustamat neurologiset sairaus- ja vammaryhmät koskettavat suoraan yli 1 500 000 henkilöä Suomessa. Heidän lisäkseen sairaudet ja vammat koskettavat läheisiä ja monia eri alojen ammattihenkilöitä.

Lähde: NV – Neurologiset vammaisjärjestöt, tiedote 9.3.2020

@aivovammaliitto