Aivoviikolla pureudutaan aivoterveelliseen ravintoon ja impulssikontrolliin

Kansainvälistä Aivoviikkoa vietetään jälleen viikolla 11. Tänä vuonna keskitymme aivoterveelliseen ravintoon yrittäjä Heidi Itäsalmen luennolla. Lisäksi pureudumme impulssikontrolliin ja vuorovaikutustilanteisiin erikoispuheterapeutti Marjaana Raukola-Lindblomin johdolla.  

Vuosittain järjestettävän Aivoviikon tarkoituksena on lisätä tietoa aivoterveydestä. Aivosairaudet ovat Suomessa kansantauti ja koskettavat omakohtaisesti tai läheisten kautta varmasti meistä jokaista. On arvioitu, että joka toinen nainen ja joka kolmas mies sairastuu elämänsä aikana aivosairauksiin. Kansantautimme tulee myös kalliiksi. Esimerkiksi aivovammat aiheuttavat yhteiskunnalle vuodessa yli miljardin euron hintalapun. Onneksi osa vammoista ja sairauksista on ehkäistävissä terveellisten elämäntapojen ja järkevien valintojen ansiosta. Vaikka aivoterveellinen ravinto ei aivovammoja ehkäise, syömällä oikein meistä jokainen voi lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointiaan.

Tervetuloa maksuttomiin tapahtumiimme!

Aivovammaliiton järjestämät tilaisuudet

Maanantai 13.3.2023 Aivoviikon luento ”Aivoterveellinen ravinto” alkaen klo 17 (Kampin palvelukeskus, Salomonk. 21 B, Helsinki). Luennoitsijana Heidi Itäsalmi. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Keskiviikko 15.3.2023 Aivoviikon webinaari “Impulssikontrolli ja vuorovaikutustilanteet” klo 13. Luennoitsijana erikoispuheterapeutti Marjaana Raukola-Lindblom. Luento tulee myöhemmin tekstitettynä Youtube-kanavallemme. Tervetuloa kuulolle Youtubeen tämän linkin kautta!

Perjantai 17.3.2023 Aivoviikon luento ”Aivoterveellinen ravinto” alkaen klo 17 (Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, Seinäjoki). Luennoitsijana Heidi Itäsalmi. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Paikallisyhdistysten järjestämät tilaisuudet:

Hyvinkään toimintaryhmä

Keskiviikko 15.3.2023 ”Unihäiriöt neurologisissa sairauksissa” klo 17.30–19
Osmo Pammo, neurologin erikoislääkäri
Vehkaojan srk-keskus (Ylä-Anttilantie 3, Hyvinkää)
Tilaisuuden järjestäjinä toimii neurologisia vammaisjärjestöjä

Oulun seudun aivovammayhdistys

Tiistai 14.3.2023 Toiminnan esittely OYSin Olka-pisteellä klo 9–12

Torstai 16.3.2023 Toiminnan esittelyä Pekurin kirjastossa klo 13–15


Tampereen seudun aivovammayhdistys

Keskiviikko 15.3.2023 Toiminnan esittelyä TAYSin Olka-pisteellä klo 10–14

Heidi Itäsalmen kuva Itäsalmen kotialbumista
Marjaana Raukola-Lindblomin kuva: Pia Kilpeläinen 

@aivovammaliitto