Aivovamman vaikutukset seksuaalisuuteen -opas on julkaistu

Terapiaperhonen on julkaissut yhteistyössä Aivovammaliitto ry:n, Tatu ry:n ja Amorin Oy:n kanssa Aivovamman vaikutukset seksuaalisuuteen -oppaan, jonka tarkoituksena on olla keskustelun herättäjä ja mahdollistaja sekä tiedon antaja. Oppaan tavoitteena on auttaa sekä aivovamman saaneita ihmisiä, heidän läheisiään että sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia keskustelemaan aiheesta osana kuntoutusta, hoitoa ja terveydenhuoltoa.

Aivovamman saaminen aiheuttaa muutoksen, joka vaikuttaa kaikkiin elämän osa-alueisiin ja ihmisen koettuun identiteettiin. Erilaiset tunteet, pelot ja pettymykset, kysymykset ja odotukset ovat normaaleja – myös liittyen ihmissuhteisiin, läheisyyteen ja seksuaalisuuteen. Vaikeneminen ei poista murheita, ja keskustelu seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä olisi tärkeä mahdollistaa.

Oppaaseen voi tutustua tästä (linkki avautuu verkkosivuillemme Julkaisut/Esitteet/Tutustu esitteisiin). Opas on tilattavissa Terapiaperhosen verkkokaupasta (linkki avautuu Terapiaperhosen verkkokauppaan).

@aivovammaliitto