Aivovammaliitto suojaamassa KTP-futareitten päitä

ktpryhmaKotkalainen Veikkausliigassa palloileva jalkapalloseura KTP, suojaavia jalkapallovarusteita maahantuova Storelli Nordic, sekä Aivovammaliitto ry aloittivat yhteistyön. Yhteistyön tarkoituksena on nostaa esille erityisesti päätä suojaavien varusteiden merkitystä jalkapallossa.

– Olemme tiettävästi ensimmäinen jalkapalloseura Suomessa, joka tarjoaa pelaajilleen kattavat suojaavat varusteet. Haluamme esimerkillämme viestiä, että aina ei tarvitse reagoida vasta, kun vamma on jo sattunut. Jokainen vamma, joka pystytään ehkäisemään tai jota pystytään lieventämään suojaavilla varusteilla on niin sanotusti kotiin päin, kertoo KTP:n toimitusjohtaja Riku Tapio.

Jalkapallo on kehittynyt vuosien saatossa entistä fyysisemmäksi, mikä on nostanut esille myös suojaavien varusteiden tarpeen.

– Muutama vuosikymmen sitten jääkiekossa ei käytetty suojaavia varusteita, mutta nykyisellään tilanne on aivan toinen. Jalkapallossa vauhti ja pelin fyysisyys on koko ajan kovempaa, ja siten suojaaville varusteillekin on syntynyt uudenlainen tarve, valottaa tuotteiden tarvetta Storelli Nordicin kaupallinen johtaja Werner Kaitila.

Storelli Nordicin näkyvin tuote on päähän kohdistuvilta vammoilta suojaava päähine.

Päähän kohdistuvilta vammoilta ehkäisevä päähine sai Aivovammaliiton kiinnostumaan yhteistyöstä.

– Tämä on meillekin uudenlainen yhteistyön muoto. Urheilijat ovat aina esimerkkejä ja roolimalleja muille. Meidän mielestämme on tärkeää, että päähän kohdistuvia, kuten myös muitakin vammoja ehkäistään ennakolta. Seuraukset voivat näin olla merkittävästi vähäisempiä. Siksi olemme mukana yhteistyössä, Aivovammaliiton va. toiminnanjohtaja Annamaria Marttila kertoo.

Aivovammaliitto  mahdollistaa omalla panoksellaan varusteiden hankinnan KTP:n pelaajille.

Useampikin KTP:n pelaaja on tällä kaudella kärsinyt päävammoista. Tamas Gruborovics sai aivotärähdyksen aikaisemmin tällä kaudella, ja on käyttänyt Storellin suojaavaa jalkapallopäähinettä jo pitkään. KTP-hyökkääjä Samuli Kaivonurmi on ollut sivussa toukokuun alkupuoliskolta lähtien aivoruhjeen takia. Samuli Kaivonurmen tapaus osoittaa, että päävammat ovat vakavasti otettava asia myös jalkapallossa.

@aivovammaliitto