Tommi Viitanen
Entinen ohjelmoija, sai AIVOVAMMAN KESÄLLÄ 2000. Kirjoittanut kirjan kokemuksistaan.

Menehtynyt keväällä 2017 rakkaan harrastuksensa parissa. Tarina säilytetään inspiraationa muille, omaisten toiveesta.

17. kesäkuuta vuonna 2000 ohjelmoija Tommi Viitanen oli ollut syömässä työtovereidensa kanssa Helsingin keskustassa. Hän poistui ravintolasta ja jäi odottamaan kadunylitystä punaisiin valoihin. Tommilla oli kiire, sillä hän tiesi viimeisen kotiin vievän bussin saapuvan läheiselle pysäkille hetkenä minä hyvänsä. Nähdessään bussin lähestyvän hän lähti ylittämään katua. Sitten rysähti.

Raitiovaunu oli ajanut Tommin yli ja hän päätyi taistelemaan hengestään sairaalan teho-osastolle. Fyysinen toipuminen vakavasta onnettomuudesta sujui nopeasti, mutta törmäyksen pysyvät seuraukset valkenivat vasta myöhemmin: Tommi oli saanut vakavan aivovamman, eikä hän tulisi enää koskaan työskentelemään ohjelmoijana.

Kun Tommille selvisi, että hän joutuisi luopumaan ammatistaan, pohti hän päänsä puhki mitä oikein elämällään tehdä. Uusi suunta löytyi kirjoitusharrastuksesta. Tommi päätti kirjoittaa kirjan kokemuksistaan ja kuuden vuoden työn tuloksena hänen esikoisteoksensa Uusi jako julkaistiin.

Tommi on myös halunnut auttaa muita aivovamman saaneita. Aivovammaliiton vertaistukiryhmässä toimivalla miehellä on ollut neljä henkilökohtaista tuettavaa. Lisäksi hän toimii kokemuskouluttajana kertoen tarinaansa terveydenhuoltoalan opiskelijoille.

Vaikka vammautuminen seurauksineen on läsnä Tommin elämässä päivittäin, on hän oppinut elämään hyvää elämää. Dramaattisesta kokemuksestaan huolimatta hän ei vaihtaisi päivääkään pois.

KASVATA AVUSTUSPOTTIA TÄSTÄ                                                      LIITY JÄSENEKSI TÄSTÄ