Vapaaehtoisten tuki ja virkistys

Aivovammaliitto vastaa vertaistukijana toimivien vapaaehtoisten tuesta ja ohjauksesta. Vertaistuki- ja kokemustoiminnan työntekijät vastaavat ohjauksesta ja yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä. Työntekijöihin voit olla yhteydessä sähköpostilla ja puhelimitse.

Vapaaehtoisille järjestetään myös lisäkoulutusta ja virkistystä. Kerran vuodessa järjestetään vertaistuki- ja kokemustoimijoille viikonlopun mittainen koulutus- ja virkistystapahtuma. 


Vapaaehtoisten etäkahvit

Tule tapaamaan toisia vapaaehtoistoimijoita sekä vaihtamaan kuulumisia ja ajatuksia vapaaehtoisena toimimisesta. Tapaamiset järjestetään Teamsissa.

Mukana tapaamisissa on Aivovammaliiton työntekijöitä, joilta saat tukea ja ohjausta. Voit myös esittää toiveita ja kehitysehdotuksia. Tapaamisissa saat myös tietoa tulevista koulutuksista, tapahtumista ja osallistumismahdollisuuksista.

2.2.2023 klo 18-19.30 Workshop: Vertaistuki- ja vapaaehtoistoiminnan käynnistys.

Tapaaminen pidetty. Kiitos kaikille osallistuneille!

15.3.2023 klo 15-16.00 Vapaaehtoisten etäkahvit, kuulumisten vaihtoa ja vapaata keskustelua.

Tapaaminen pidetty. Kiitos kaikille osallistuneille!

17.5.2023 klo 15-16.00 Vapaaehtoisten etäkahvit, kuulumisten vaihtoa ja vapaata keskustelua.

Tapaaminen pidetty. Kiitos kaikille osallistuneille!


Vapaaehtoisten koulutukset

8.3.2023 klo 14-16.00 Teams -järjestelmän käyttökoulutus. Aivovammaliitto järjestää Teams -järjestelmän käyttökoulutuksen, jossa kouluttajana toimii opetuskeskuksen Siviksen verkkopedagogi Erkki Ukkola. Koulutuksessa asioita opiskellaan rauhalliseen tahtiin, joten kysymyksille ja harjoittelulle on aikaa.

Tapaaminen pidetty. Kiitos kaikille osallistuneille!

4.4.2023 klo 14-16.00 Vertaistoimintaa verkossa, osa 1

Tervetuloa Emilia Osmalan pitämään vapaaehtoisten kaksi osaiseen jatkokoulutukseen. Tämä on jatkokoulutuksen ensimmäinen osa.

Kaksiosainen koulutus on tarkoitettu kokeneille vapaaehtoistoimijoille, jotka haluavat oppia lisää verkkovertaistoiminnasta. Voit tulla mukaan, vaikka et olisi vielä ohjannut yhtään vertaisryhmää etänä. 

Tässä koulutuksessa syvennymme verkkovertaisryhmän toimintaan, vuorovaikutukseen, turvalliseen keskusteluun sekä vertaisryhmän suunnitteluun.

Tapaaminen pidetty. Kiitos kaikille osallistuneille!

2.5.2023 klo 14-16.00 Vertaistoiminnan parhaat käytännöt, osa 2

Tervetuloa Emilia Osmalan pitämään vapaaehtoisten kaksi osaiseen jatkokoulutukseen. Tämä on jatkokoulutuksen toinen osa.

Tässä koulutuksessa keskitymme kokemuksiin vertaistoiminnasta. Keskustelemme ja opimme yhdessä hyvistä kokemuksista. Tapaaminen pidetty. Kiitos kaikille osallistuneille!

Voimaa vapaaehtoisille -viikonloppu

Kerran vuodessa järjestetään vapaaehtoisille vertaistuki- ja kokemustoimijoille sekä yhdistysten aktiiveille virkistysviikonloppu, jossa vapaaehtoiset pääsevät tapaamaan toisiaan, vaihtamaan kuulumisia, virkistäytymään sekä saamaan täydentävää koulutusta vapaaehtoisuuden tueksi.

Voimaa vapaaehtoisille -viikonloppu järjestetään 1.-3.12.2023, Vantaalla, Flamingo kylpylässä. Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.


Lisätietoja voit kysellä:

Eeva Paavilainen
puh. 050 306 4181
eeva.paavilainen(at)aivovammaliitto.fi

Lotta-Kaisa Mustonen
lotta-kaisa.mustonen(at)aivovammaliitto.fi
puh. 050 5757371

@aivovammaliitto