Vertaistukitoiminta

Aivovammaliitossa on erilaisia tehtäviä vertaistukijoille. Tutustu mahdollisuuksiin ja valitse sinua kiinnostava vertaistukitehtävä. Aivovammaliitto järjestää säännöllisesti koulutuksia vertaistukitehtäviin.

Katso tulevat koulutukset tästä: Tapahtumakalenteri (linkki avautuu sisäiselle sivulle)

Jos olet kiinnostunut osallistumisesta vertaistukitoimintaan, ole yhteydessä liiton työntekijöihin.

Vertaistukitehtävät

Chat-ohjaaja

Chat-ohjaajat toimivat keskustelun vetäjinä ja moderaattoreina vertaistukichatissa. Vertaistukichatissa keskustellaan ryhmässä ja keskustelu on anonyymiä. Chat-ohjaajat saavat perehdytyksen chatin käyttöön ja moderointiin sekä vuorovaikutukseen chatissa. Chat-ohjaajat pääsevät mukaan suunnittelemaan tulevia teemoja ja keskustelun aiheita.

Puhelinpäivystäjä vertaistukipuhelimessa

Puhelinpäivystäjät vastaavat vertaistukipuhelimeen tuleviin puheluihin linjan aukioloaikoina. He antavat vertaistukea ja auttavat oman kokemuksensa kautta. Puhelinpäivystäjät saavat perehdytyksen toimintaan sekä tukea ja ohjausta.

Vertaisohjaaja tapahtumissa

Vertaisohjaajat voivat toimia liiton järjestämissä vertaistuellisissa tapahtumissa niin paikan päällä kuin verkossakin. Vapaaehtoisena pääset mukaan suunnittelemaan tapahtumaa yhdessä liiton työntekijöiden kanssa. Tapahtuman aikana vertaisohjaaja voi olla esimerkiksi vetämässä vertaistuellista keskustelua tai muuta ryhmätoimintaa.

Vertaistukija paikallisyhdistyksessä

Vertaistukijana voi toimia oman yhdistyksen kautta. Tällöin toimitaan yhdistyksen periaatteiden mukaisesti ja sovitaan tehtävistä yhdistyksen kanssa.

Vertaistukija sairaalassa tai vertaistukisovelluksessa

OLKA organisoi sairaaloissa tapahtuvaa vertaistukea sekä ylläpitää vertaistukisovellusta. Aivovammaliiton koulutetut vertaistukijat voivat toimia vertaistukijana myös OLKAn kautta. Lisätietoa: www.olkatoiminta.fi (linkki avautuu sivustolle Olkatoiminta)

Lisätietoa:

Eeva Paavilainen
eeva.paavilainen(at)aivovammaliitto.fi
puh. 050 306 4181

@aivovammaliitto