Vertaistuki-chat

Vertaistuki-chat aivovammautuneille ihmisille torstaisin klo 13-14.

Arkipyhänä 9.5. ei ole chatia.

Chatin kesätauko 17.6-25.8.

Vapaaehtoisemme tavoittaa kesäaikaan TOIVO-sovelluksesta, lue lisää TOIVOsta täältä.

Mukana keskustelussa Aivovammaliiton kouluttama vapaaehtoinen, jolla itselläänkin on aivovamma. Chateissa aihe on vapaa, ellei aihetta ole päivämäärän kohdalla kerrottu. Huomaathan, että chat aika on tunnin myöhemmin kuin aiemmin.


Chat aivovammautuneiden läheisille torstaisin kerran kuussa klo 17.00-18.00
21.3.
18.4.
16.5.
13.6Mukana keskustelemassa Aivovammaliiton kouluttama vapaaehtoinen, joka on itsekin aivovammautuneen läheinen. Läheisten chateissa aihe on vapaa. Huomaathan, että läheisten chat on tuntia aiemmin kuin ennen.


Vertaistukea paikkakunnasta riippumatta

Ryhmächatin tarkoituksena on tarjota vertaistukea aivovammautuneille ihmisille ja heidän läheisilleen matalalla kynnyksellä. Chatit on tarkoitettu vertaistuelliseen keskusteluun ja kokemusten vaihtoon. Keskusteluja ohjaavat koulutetut vertaistukijat sekä aivovammaliiton työntekijä.

Keskusteluihin voit osallistua sen aikaa, kun sinulle sopii tai voit halutessasi vain seurata keskustelua. Chateissa on toisinaan myös vaihtuvia teemoja, jotka koskettavat aivovamman saaneita ihmisiä ja heidän läheisiään. Teemoja voit myös ehdottaa meille.

Keskustelu tapahtuu nimimerkillä. Chat-ohjaajien ja Aivovammaliiton työntekijöiden tekstit tunnistat nimimerkeistä. Keskusteluissa noudatamme Aivovammaliiton vertaistukitoiminnan eettisiä ohjeita, joita ovat toisten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen, toisten kunnioittaminen, luottamuksellisuus, anonyymiys, vapaaehtoisuus ja sitoutumattomuus poliittiseen tai uskonnolliseen toimintaan.

Osallistujat eivät pääse lukemaan vanhoja chat-keskusteluja vaan ne häviävät aina chatin päättymisen jälkeen. Yksittäisiä tunnistamattomia kommentteja voimme käyttää hyödyksi esimerkiksi toiminnan suunnittelussa tai markkinoinnissa.

Muistathan nämä keskustellessasi:

  • Käytä nimimerkkiä, jotta sinua tai lähimmäistäsi ei voida tunnistaa.
  • Ethän julkaise mitään tunnistetietoja itsestäsi (koko nimi, yhteystiedot, sometunnukset jne.).
  • Olethan ystävällinen ja asiallinen kanssakeskustelijoille.
  • Chat-ohjaajilla on oikeus huomauttaa epäasiallisesta kirjoittelusta tai tarvittaessa poistaa henkilö keskustelusta.

Lisätietoa:
Lotta-Kaisa Mustonen
puh. 050 575 7371
lotta-kaisa.mustonen(at)aivovammaliitto.fi

@aivovammaliitto